Digital marketing

online marketing

Digital Marketing

Το digital marketing (γνωστό και ως online marketing) είναι όλοι εκείνοι οι ηλεκτρονικοί τρόποι που χρησιμοποιεί μία εταιρία προκειμένου να επικοινωνήσει στο κοινό που την ενδιαφέρει, το μήνυμα που θέλει. Το digital marketing περιλαμβάνει πολλά πράγματα και συνεχώς προστίθενται νέα διαθέσιμα εργαλεία.

Στο πλαίσιο της online διαφήμιση υπάρχουν πάρα πολλά εργαλεία και μορφές διαφήμισης. Το Online Advertising έχει να κάνει με όλες εκείνες τις πληρωμένες (με οποιοδήποτε τρόπο ή έννοια) ενέργειες που κάνει μία επιχείρηση online προκειμένου να φτάσει το μήνυμά της στο κοινό που στοχεύει. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι πρόκειται για τον τρόπο που προωθούμε περαιτέρω το περιεχόμενο που έχουμε ετοιμάσει ή κάποιες παραλλαγές αυτού. Εργαλεία και διαφημιστικές πλατφόρμες υπάρχουν πολλά. Ωστόσο, ξεκινώντας με το Digital Marketing μπορεί να αρχίσει με το Social Media Advertising (Facebook/Instagram) και τα Google Ads. Και οι δύο αυτές πλατφόρμες προσφέρουν πάρα πολλές διαφημιστικές επιλογές καθώς και πληθώρα τρόπων προκειμένου να στοχεύσουμε το κοινό όσο καλύτερα γίνεται (με δημογραφικά, γεωγραφικά και συμπεριφορικά χαρακτηριστικά).

ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

Digital Marketing tools
Social Media Marketing

Το Social Media Marketing (SMM) αφορά στην αξιοποίηση των κοινωνικών δικτύων (Facebook, Instagram κλπ) για την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων. Τα περισσότερα social media προσφέρουν διάφορες δυνατότητες και εργαλεία. Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, συνήθως τα χωρίζουμε σε δύο μεγάλες κατηγορίες: τις διαφημιστικές ενέργειες (advertising) και το περιεχόμενο (content marketing).

Google Ads

Η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο σας προσφέρει τη δυνατότητα μέσω του προγράμματος Google AdWords να διαφημίσετε την επιχείρηση σας και να προσελκύσετε άμεσα και στοχευμένα πελάτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πλεονεκτήματα Google Ads

Δεν είναι τυχαίο ότι χιλιάδες επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο επιλέγουν του πρόγραμμα Google Ads για να προβάλλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Με αυτή τους την επιλογή απολαμβάνουν τα μοναδικά πλεονεκτήματα που τους προσφέρει η Google:
- Παρουσία στις λέξεις κλειδιά (keywords) που σας ενδιαφέρουν ανεξάρτητα από τη θέση που έχετε στα φυσικά αποτελέσματα.
- Κόστος μόνο για τους πελάτες που πραγματικά ενδιαφέρονται.
- Άμεσα και μετρήσιμα αποτελέσματα, από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η διαφημιστική καμπάνια.
- Στοχευμένα, ανά γλώσσα, χώρα, ηλικία, ενδιαφέροντα κ.α. , διαφημιστικά μηνύματα.
- Προβολή στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ads Campaign Management & Optimization

Ο σχεδιασμός, η δημιουργία και η διαχείριση μιας διαφημιστικής καμπάνιας στο Google Ads αποτελεί μια πολύπλοκη διαδικασία που απαιτεί χρόνο, εμπειρία και πάνω από όλα εξειδικευμένη τεχνογνωσία, προκειμένου να μπορέσει να αποδώσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό. Η SOFTnWEB βρίσκεται στη διάθεση σας για να σχεδιάσει και να διαχειριστεί την ιδανική διαφημιστική καμπάνια για την επιχείριση σας. Λαμβάνοντας πάντοτε υπόψιν τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης αγοράς και αναλύοντας τα διαθέσιμα από την Google δεδομένα λειτουργούμε στοχευμένα με πρωταρχικό μας στόχο τη μέγιστη δυνατή αποδοτικότητα της διαφήμισης σας.

Content & Email Marketing

Το Content Marketing είναι η χρήση περιεχομένου (πρωτότυπου, χρήσιμου και ενδιαφέροντος) προκειμένου να επικοινωνηθεί ένα συγκεκριμένο μήνυμα και να επιτευχθεί ένας συγκεκριμένος στόχος. Το περιεχόμενο είναι ένα από τα πιο βασικά συστατικά του digital marketing και μπορεί να πάρει πολλές μορφές (άρθρα, εικόνες, βίντεο, infographics, κλπ) και να δημοσιευθεί σε μία σειρά από διαφορετικά μέσα (π.χ. στο εταιρικό blog, στα social media, σε ένα newsletter, κλπ). Το περιεχόμενο είναι από τα πιο βασικά εργαλεία καθώς είναι το ιδανικό μέσο για να περάσουμε το μήνυμα που θέλουμε. Είτε το μήνυμα αφορά σε μία προωθητική ενέργεια που τρέχουμε αυτό το καιρό, είτε αφορά στο λανσάρισμα ενός νέου προϊόντος, το περιεχόμενο μπορεί να μας βοηθήσει να το επικοινωνήσουμε στο καταναλωτικό κοινό που στοχεύουμε.
Tο email πλέον έχει φτάσει σε κάθε σπίτι καθώς όλοι οι καταναλωτές έχουν μία τουλάχιστον ηλεκτρονική διεύθυνση την οποία ελέγχουν αρκετές φορές την ημέρα. Συνεπώς, το email αποτελεί ένα πολύ άμεσο και καθοριστικό εργαλείο marketing το οποίο μπορεί να μεταφέρει το μήνυμα της εταιρίας το οποίο μπορεί να αφορά σε νέα προϊόντα, προσφορές, κλπ. Το email marketing είναι μία από τις πιο αποδοτικές μορφές του digital marketing παρόλο που ενέχει αρκετές δυσκολίες στην χρήση του. Τα newsletter λοιπόν έχουν εξαιρετική αποτελεσματικότητα και σχετικά χαμηλό κόστος. Ειδικά όταν πρόκειται για ηλεκτρονικά καταστήματα, η αποτελεσματικότητα ενός newsletter με βάση τις πωλήσεις που φέρνει, μπορεί να είναι εντυπωσιακή.

γιατι να χρησιμοποιησεισ digital marketing

5 +1 Πλεονεκτήματα

Iδανική επιλογή για κάθε είδους επιχείρηση

Ισχυροποίηση της φήμης του Brand σας

Δημιουργία νέων ευκαιριών σε νέες αγορές

Ισχυρό δέσιμο με τους καταναλωτές

Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας

Μετρήσιμα αποτελέσματα σε πραγματικό χρόνο

Iδανική επιλογή για κάθε είδους επιχείρηση

Μετρήσιμα αποτελέσματα σε πραγματικό χρόνο

Ισχυροποίηση της φήμης του Brand σας

Δημιουργία νέων ευκαιριών σε νέες αγορές

Ισχυρό δέσιμο με τους καταναλωτές

Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας

η λεπτομερεια κανει τη διαφορα

Δείγματα δουλειάς

Ο ΑπOλυτος ΣυνεργAτης Σας

Κατασκευή Eshop

H SOFTnWEB ακολουθεί σύγχρονους τρόπους κατασκευής eshop, που εξασφαλίζουν ευχρηστία τόσο για τον πελάτη, όσο και για τον διαχειριστή του ηλεκτρονικού καταστήματος, ενώ παράλληλα προσφέρουν άριστο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα.